Rimforspulkan är tillbaka!

Rimforspulkan har ett rephandtag i bakstycket.

Yin och yang är komplett. Rimforspulkan är tillbaka i produktion genom Dan Eliasson som även tillverkar Segebadenpulkorna i sin verkstad på Frösön. Det är också huvudanledningen till att Rimforspulkan nu får marinblått kapell och byggs av björk. Den nya Rimforspulkan finns i tre grundmodeller, men kan också utformas efter behov och önskemål.

  • Turpulkan för enklare turer. Skrovet mäter 36×160 cm
  • Kitepulkan/hundpulkan för stablitet i högre fart. Mått: 47×160 cm
  • Expeditionspulkan för längre turer med möjlighet att övernatta i pulkan. Mått: 47×195 cm

Dan Eliasson blir nu den femte tillverkaren av Rimforspulkan sedan Olle Rimfors började experimentera med att enklast möjligt dra sin egen last på fjällfärder under 1920-talet. På 1930-talet såg dagens modell sitt ljus, inspirerad av nordamerikanska toboggan med rätvinkliga sidor. Segebadenpulkan hade hämtat sin inspiration från de båtformade ackjorna.

Länge gick valet av pulka som en vattendelare bland turande fjällfolk. En del föredrog Segebadenpulkan och andra Rimforspulkan. Därför är det extra kul att dessa två forna rivaler nu tillverkas under samma tak. Båda pulkorna har sina fördelar beroende på terräng. Denna sajt är specifikt gjord för Rimforspulkan, då Segebadenpulkan redan har en sajt. All beställning görs via www.segebadenpulkan.se.

God tur!
Fabian Rimfors och Dan Eliasson

Rimforspulkans kapell sit starkt förankrat med läderrem.
Rimforspulkans rätvinkliga sidor är av björk. På äldre modeller var de av fur.
Rimforspulkans logotyp designades av Lars-Håkan Nilsson.
Rimforspulkans logotyp designades på 1980-talet av Lars-Håkan Nilsson. Nu pryder den åter nya pulkor.
Rimforspulkan på tur med Segebadenpulkan. Foto: Thomas Vialletet
Evelina Nilsson, Julia Nilsson och Janina Kuzma på väg mot äventyr i Sarek med Rimforspulkan och Segebadenpulkan, april 2022. Foto: Thomas Vialletet