Om rimforspulkan

Kungen på kalfjället

Rimforspulkan är en pålitlig fjällpulka av tobogganmodell för långturer i fjällvärlden. De rätvinkliga sidokanterna och den låga profilen gör pulkan både väldigt stabil på skrå, och att den flyter upp på snön i stället för att behöva plöja sig fram som båtformade ackjamodeller

Packvolymen är stor och vid behov kan du övernatta i pulkan. Däremot är rätvinkliga tobogganmodeller inte lika lättsvängda i skogen som ackjamodeller. Det är alltså användningsområdet som avgör vilken pulka du behöver.

På 1920-talet började fjällräven och skidpionjären Olle Rimfors skissa på hur han enklast möjligt skulle kunna forsla med sig nödvändig utrustning under sina skidfärder på fjället. Under 1930-talets iglooexpeditioner genom Lappland hittade Olle slutligen fram till den grundmodell som gäller än i dag.

Mer om Rimforspulkans historia hittar du här!

Snön vräker ner över Rimforspulkan på basecamp i Sarek. Foto: Thomas Vialletet
Rimforspulkans logotyp designades av Lars-Håkan Nilsson.

Detta gör vi

Tillverkar nya pulkor

Behöver du en ny fjällpulka men vet inte vilken modell eller vilka egenskaper du söker efter? Hör av dig till oss så lotsar vi dig till rätt pulka som passar just dig och dina behov.

Renoverar gamla pulkor

Behöver du laga skrovet eller är kapellet trasigt? Då kan vi ge din pulka den ”tjärlek” den behöver för att bli som ny. Att renovera och serva gamla pulkor är en viktig del av vår verksamhet. En träpulka kan hålla hundra år till. Mer info på Sgebadens sajt!

Säljer tillbehör till pulkor

Vi säljer reservdelar, kapell, skaklar, dragbälte, hundsele, äkta trätjära, med mera. Hör av dig till oss så hjälper vi dig! En del saker hittar du i Segebadenpulkans webbshop!

Om oss

Vi ligger bakom pulkan

Rimforspulkan licenstillverkas av Dan Eliasson som även gör Segebadenpukan. Därmed huserar Sveriges två mest ikoniska fjällpulkor under samma tak och yin och yang har blivit komplett. Rimforspulkan ägs sedan 2008 av Fabian Rimfors. Fabians gammelmorfar Olle Rimfors (1896–1994) uppfann Rimforspulkan på 1930-talet och sedan dess har den dragits på fjällfärder i generationer.

Dan Eliasson, pulktillverkare.
Pulkmakare

Dan Eliasson

Fabian Rimfors, ägare.
Ägare

Fabian Rimfors

Olle Rimfors, mannen som uppfann Rimforspulkan.
Upphovsman

Olle Rimfors (1896-1994)

Har du något pulkprojekt på gång?